Parga este destinația perfectă pentru doritorii de combinații între diferite activități și puțină relaxare.

Plaja Valtos, cea mai renumită din Parga, este cea mai lungă ca întindere de nisip cu vedere la castelul de pe stâncă.

Plaja Valtos, Parga (sursa: Mariana Bălteanu Stan, Forum Parga, 17 iunie 2023)

Există umbrele de soare care se pot închiria și o mulțime de baruri și cafenele pe malul mării care se întrec în oferte atractive.

Parga (sursa: Cristina Raluca, Forum Parga, 22 mai 2023)

Krioneri este o altă plajă minunată, deoarece este situată într-unul dintre golfurile din Parga, unde apa este calmă și perfectă pentru bălăcit și pentru familiile cu copii, care să se bucure împreună de o vacanță minunată. Plaja stâncoasă de-a lungul țărmului obligă la purtarea de pantofi adecvați pentru intratul în apă. Dacă doriți să practicați sporturi nautice, precum windsurfing sau caiac, opțiunile sunt larg deschise.

Plaja Ai Giannakis este o plajă mai retrasă, care se află în partea opusă a orașului față de plaja Valtos și puțin mai la sud de-a lungul coastei. Este excelentă pentru înot și snorkeling pentru că apa mării este calmă și limpede.

Plaja Piso Krioneri este situată pe o coasta stâncoasă și este perfectă pentru sărituri de pe stânci și scufundări.

Parga (sursa: Cristina Ilie, Forum Parga, 26 mai 2023)

La doar nouă minute cu mașina de Parga se află micul oraș Lichnos și plaja cu același nume.

Plaja Lichnos, Parga (sursa: Marius Constantin, Forum Parga, 26 iunie 2023)

Nisipul alb și apele albastre limpezi recomandă această plajă ca o altă opțiune excelentă pentru familii, cu zone de înot sigure, o mulțime de facilități în proximitate. Orașul în sine promovează o atmosferă relaxată, cu taverne și cafenele tradiționale care merită vizitate.

Străduță îngustă în Parga (sursa: Raluca Elena Giurca, Forum Parga, 15 iunie 2023)

O vizită la castelul din Parga poate fi un obiectiv de neratat în vacanță. Ruinele castelului venețian situate pe un deal care desparte plaja Valtos de portul orașului sunt aceleași care pot fi văzute de pe plaja din Valtos. La castel se poate ajunge printr-o scurtă drumeție pornind pe poteca de la capătul străzii Patatoukou. Turiștii cazați la Marthas Studio au de parcurs numai 30 de metri până la intrarea în castel. Dealul în sine oferă o perspectivă minunată asupra Parga și a golfului. Plimbarea prin ruinele parțial acoperite de vegetație reprezintă o altă plăcere care nu trebuie ratată.

Râul Aheron (sursa: Cristina Raluca, Forum Parga, 22 mai 2023)

Închirierea unei bărci în Parga poate fi, prin minunatele oportunități ce răsar, o activitate obligatorie în timpul vacanțelor dumneavoastră. Inclusiv cei neîncrezători în a se aventura singuri cu bărcile închiriate au o mulțime de opțiuni alternative.

Ambarcațiuni la ancoră, Valtos, Parga (sursa: Raluca Elena Giurca, Forum Parga, 15 iunie 2023)

Este suficient să vă deplasați la docul din port pentru a întâlni diferitele standuri de turism și ghizi care își oferă serviciile pentru excursii de o zi.

Insula Sfânta Maria, Parga (sursa: Dan Poenaru, Forum Parga, 12 iunie 2023)

Căutați excursiile de o zi la Antipaxos, Paxos și Peșterile Albastre dacă doriți să explorați unele dintre insulele grecești de pe această coastă a Mării Ionice.

Acest articol ne-a fost, cu amabilitate, pus la dispoziție de Demi Demelza. Mulțumim🙂.

Search